dk se no fi uk

Avanos -intubaatioputket mikrocuffilla

 

Avanos -intubaatioputket mikrocuffillaAVANOS logo

Estä intuboidun potilaan infektio

VAP (Ventilator Associated Pneumonia) on yleisin ja kuolemaan johtava infektio tehohoitoyksikössä. On olemassa useita mahdollisia syitä, joiden uskotaan lisäävän VAP-riskiä, esimerkiksi suun bakteerikanta, ruoansulatuskanavan kolonisaatio ja refluksi, subglottinen eritys, taudinaiheuttajien sisäänhengittäminen, potilas-potilas -kontaminaatio ja  epäpuhtaat laitteet.

 

Intubaatioputki mikrocuffilla mahdollistaa subglottisen imun

Microcuffi -putket mahdollistavat subglottisen imun ja takaavat parhaan suojan mikroaspiraatiota vastaan. Polyuretaanista valmistettu matalapaineinen cuffi on erittäin ohut, joka tiivistyy hyvin trakeaa vasten, ja näin vähentää trauman riskiä trakeassa.

 

On tärkeää, että huuhtelet imulinjan jokaisen imukerran jälkeen (sekä tarvittaessa) keittosuolalla. Näin vähennät imulinjan tukkeutumisen riskiä.
 

 

Intubaatioputket microcuffilla lapsille ja vastasyntyneille

Intubaatioputki on muotoiltu lapsen anatomiaan sopivaksi.

 

Putkissa on hyvä istuvuus ja polyuretaanicuffin trkeaa vastebn aiheuttama paine on matalampi kuin perinteisessä PVC-cuffilla varustetuissa putkissa.

 

On tärkeää, että putken cuffi on oikeassa paikassa trakeassa, eikä se ärsytä herkkää kurkunpäätä tai limakalvoja. Putkessa on merkinnät oikean intubaatiosyvyyden varmistamiseksi.

 

Intubaatioputkia niin aikuisille kuin lapsille on saatavana useita kokoja ja muotoja.

AVANOS Mini-BALMini-BAL -näytteenottokatetri

Mini-BAL -katetria voidaan käyttää turvallisesti näytteiden ottamiseen alemmista hengitysteistä. Katetrin käyttö antaa tarvittavat tiedot keuhkoinfektioiden diagnosoimiseksi ja hoiodn tarpeen määrittämiseksi. Keuhkoputkien alveolaarinen huuhtelu, alahengitysteiden sairauksien diagnosoinnissa, on osoitettu vähentävän sekä antibioottien käyttöä että hoitotarvetta.

 

Mini-Bal hoito ja edut:

 

  • Kokenut lääkäri voi suorittaa toimenpiteen nopeasti.
  • Katetrin kärjen avulla voidaan ottaa näytteitä sekä oikeasta että vasemmasta keuhkosta.
  • PEEP säilyy, kun sitä käytetään, mukana toimitetun, respiraattoriadapterin kanssa.Pehmeä ja pehmustettu kärki mahdollistaa turvallisen näytteen ottamisen.